Live painting op uw bruiloft

De taart en champagne zijn besteld, de trouwlocatie met zorg uitgezocht en ook de fotograaf is al geboekt. Het feest kan bijna beginnen maar wacht, heeft u al eens aan de mogelijkheid van een schilder op uw bruiloft gedacht?

Uw bruiloft live geschilderd

Die bijzondere dag waar u al zo lang naar toeleeft breekt aan. Het hoogtepunt van die dag wordt door een kunstenaar met verf op een doek vast gelegd in een sfeervolle impressie. De gasten zullen het geweldig vinden om het schilderij te zien ontstaan en u houdt er een prachtig kunstwerk aan over dat u telkens weer zal herinneren aan die speciale dag.

Een origineel huwelijkscadeau

Een live painting is een schitterend cadeau om te krijgen en om te geven!

Het is niet altijd gemakkelijk om een origineel huwelijkscadeau te bedenken. Vaak heeft een bruidspaar al alles en lijkt geld schenken nog de enige optie. Een live painting is dan de ideaal geschenk. Hiermee slaat u twee vliegen in een klap; het is entertainment voor de gasten en een verassing voor het bruidspaar met als prachtig eindresultaat een kunstwerk van een dierbare herinnering.

Welk moment van de bruiloft laat u live schilderen?

Voor een live paint van uw bruiloft kunt u kiezen uit meerdere momenten en elk moment geeft een eigen sfeer aan het schilderij. Bij het kiezen van het geschikte moment kunt u denken aan;

  • de ceremonie
  • de champagne toast met de taart
  • het diner
  • het feest

De ceremonie is een mooi en intiem moment om vast te laten leggen op een live schilderij. Meestal zitten de belangrijkste gasten op de eerste rij en kunnen ze dicht bij het bruidspaar afgebeeld worden op het schilderij.
Als u een dynamischere afbeelding verkiest is het champagne/ taartmoment of het diner geschikter; mensen zitten, staan of lopen dan door elkaar. Vaak rennen er ook nog kinderen tussendoor die de levendigheid van de live paint nog eens vergroten.
Gaat u echter voor een vrolijk en levendig schilderij dan is het feest het meest geschikte moment. De openingsdans van het bruidspaar, de dansende gasten, mensen die in groepjes staan te babbelen; dit alles levert een heel levendige en bruisende live painting op!

Mocht u twijfels hebben over u keuze, neem dan gerust contact op met mij.

Hoe gaat een live painting op uw bruiloft in zijn werk?

Voor een livepainting op uw huwelijk kom ik met verf, doek en schildersezel op een eerder overeengekomen locatie in minimaal 3 uur een impressie schilderen van de ceremonie, de champagne toast, het diner of het feest. Voor het schilderen van het feest of het diner arriveer ik een half uur voor aanvang om, in overleg met de eigenaar van de locatie, een geschikte plek uit te zoeken die een mooi overzicht biedt over het hele gezelschap.

De ceremonie of de champagne toast duren meestal korter. Om dat moment vast te leggen is het belangrijk om eerder op locatie aanwezig te zijn en na afloop nog tijd te hebben om het live schilderij uit te werken. De benodigde werkruimte is ongeveer 1 m2. Na het installeren van de ezel en de schildersbenodigdheden ga ik aan de slag. Zodra de schets in houtskool klaar is begint het echte schilderwerk. Als de gasten nog niet aanwezig zijn komt eerst de achtergrond aan bod. Vaak is er al een geschilderde omgeving te zien als de eerste gasten binnen komen. Daarna bepalen de gebeurtenissen de verdere invulling van de live painting waarbij het bruidspaar natuurlijk een centrale plek krijgen op het schilderij. Gedurende het schilderen is iedereen welkom om te komen kijken!
Zodra het schilderij af is kan het worden overhandigd. Het live schilderij wordt geschilderd met snel drogende acrylverf en kan dus nog dezelfde avond mee naar huis genomen worden.
Ook is er nog de mogelijkheid om het schilderij voor verdere detaillering in mijn atelier af te laten maken. Mocht u twijfelen over welke optie voor u het meest geschikt is ? Neem dan contact op met mij. Ik adviseer u graag.

Wat kost een live painting op uw bruiloft?

Om de kosten van een live painting op uw bruiloft te bepalen zijn verschillende factoren van belang: een overzicht van de kosten  vindt u op de algemene pagina over live-painting.

Bent u benieuwd naar de kosten van een live-painting en wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bruiloft of wilt u meer informatie over de mogelijkheid om een bruiloftsportret laten maken van een foto?

Vul direct het contactformulier in of neem telefonisch contact op.

Neem contact op