Live-painting op uw promotie of oratie

Een oratie of een promotie is een zeer bijzondere aangelegenheid. Het is voor wie het mag meemaken een hoogtepunt in de carrière en persoonlijke ontwikkeling. En ook al is de ceremonie een zeer plechtige gebeurtenis waarbij rust en stilte geboden zijn, toch leent ook deze gelegenheid zich zeer goed om op een live-painting vast te leggen.

Welk moment van de oratie of promotie laat u live schilderen?

Voor een live painting van uw promotie of oratie kunt u uit meerdere momenten kiezen. Elk moment geeft een eigen sfeer aan het schilderij. Bij het kiezen van het geschikte moment kunt u denken aan:

  • de ceremonie
  • de borrel na afloop
  • het diner of het feest

De ceremonie met zijn rituelen en de hoogleraren in toga zijn prachtig om vast te leggen op een live schilderij en dit is natuurlijk het moment waar het allemaal om draait. Daarbij is het mogelijk om familie en naasten op het schilderij af te beelden omdat zij meestal op de eerste rij zitten. Vaak wordt dit tafereel gekozen om op de werkplek op te hangen.                                 

Als u echter een dynamischere afbeelding verkiest is de borrel na afloop of het feest een geschikter moment. De gasten zullen dan meer door elkaar lopen en dat levert een beweeglijker en levendig beeld op.

 

Hoe gaat een live-painting op locatie in zijn werk?

Voor een live painting op uw oratie of promotie kom ik met verf, doek en schildersezel op een eerder overeengekomen locatie in minimaal 3 uur een impressie schilderen van de ceremonie, de borrel, het diner of het feest.

Na het instaleren van de ezel en de schildersbenodigdheden ga ik aan de slag. De benodigde ruimte is ongeveer 1 m2. Zodra de schets met houtskool klaar is begint het echte schilderwerk. Als de gasten nog niet aanwezig zijn komt eerst de achtergrond aan bod. Vaak is er al een geschilderde omgeving te zien als de eerste gasten binnen komen.

Daarna bepalen de gebeurtenissen de verder invulling van de live painting. Zodra het schilderij af is kan het worden overhandigd. Ik gebruik altijd snel drogende acrylverf en het schilderij kan dus nog de zelfde dag mee naar huis worden genomen.

Duidelijke afspraken met de pedel

Bij een live-painting van een oratie of promotie heb ik altijd eerst contact met de pedel om goed door te spreken hoe laat ik het best kan binnenkomen en waar ik kan plaatsnemen zodat er een goed zicht is op het podium maar ik niet in de weg sta.

Het maken van een live-painting neemt meer tijd in beslag dan de ceremonie bestrijkt. Daarom begin ik meestal voor aanvang met het schilderen van de omgeving en werk ik na afloop nog door. Hierbij zijn er twee opties:

Mocht u twijfelen over welke optie voor u het meest geschikt is, neem dan gerust contact op.

Wat kost een live painting op uw promotie of oratie?

Om de kosten van een live painting op uw promotie of oratie te bepalen zijn verschillende factoren van belang: een overzicht van de kosten  vindt u op de algemene pagina over live-painting.

Wil u meer weten over de mogelijkheden van een live-painting op uw promotie of oratie?

Vul direct het contactformulier in of neem telefonisch contact op.

Neem contact op

Portfolio