Een muurschildering, helemaal naar uw wens

Een muurschildering is een blikvanger voor elk interieur of exterieur. U kunt een ruimte helemaal naar uw wens transformeren. Met een muurschildering maakt u van elke plek een persoonlijke plek.

Wilt u een wandschildering laten maken?

De mogelijkheden van een wandschildering zijn oneindig; van een hele wand tot een klein detail op een bijzonder plek, van een hyperrealistische uitvergroting van een foto tot een abstract kleurenspel, maar ook een gedicht of spreuk kunnen een mooi uitgangspunt vormen voor een unieke muurschildering.

Wat kunt u verwachten van een muurschildering van Monique Ickenroth?

Ervaring

Het was midden jaren 90 dat ik begon als kunstenaar in de muurschilderstudio van Schulman and Ozzimo in Los Angeles ( USA ). Van daar uit werkten we met een internationaal team aan muurschilderingen voor casino’s in Las Vegas, privé huizen in Beverly Hills en een reeks Hilton hotels verspreid over de hele wereld. Alle stijlen en mogelijke thema’s kwamen hierbij aan bod; van een kleine gestileerde bloementak tot een compleet Pompeïaans interieur van 7 x 3 m.

In Los Angeles heb ik mijn liefde opgedaan voor het maken van wandschilderingen. Die heb ik mee terug genomen naar Nederland. Met mijn achtergrond in de theatervormgeving overzie ik een ruimte heel snel en heb ik meteen een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Als u nog geen vastomlijnd idee heeft denk ik graag met u mee maar ook als u een duidelijk plaatje voor ogen heeft voer ik dat graag voor u uit. U kunt bij mij terecht voor een wandschildering in elke mogelijke stijl en maat.

Werkwijze

Een afbeelding of een idee vormt het begin voor elke muurschildering. Dit nemen we mee in een eerste gesprek. In dat gesprek kunt u mij uw wensen kenbaar maken en kunnen we belijken of er een ontwerp gemaakt moet worden of dat ik meteen kan overgaan tot de uitvoering.

Als ik een goed idee heb van uw wensen krijgt u van mij een vrijblijvende offerte. Na instemming ga ik aan de slag met het maken van een ontwerp of met het uitvoeren van de door u geleverde afbeelding. Spoedig kunt u genieten van uw getransformeerde interieur. 

Uw wandschildering voer ik uit in een hoogwaardige acrylverf die niet verbleekt door het zonlicht en volledig afwasbaar is. Hierdoor is het aanbrengen van een laklaag niet noodzakelijk

Wat kost een muurschildering?

Om de kosten te bepalen van een muurschildering zijn meerdere factoren van belang. Denk aan;

  • Formaat; het schilderen van een grote muurschildering neemt over het algemeen meer tijd in beslag dan een kleine schildering.
  • Stijl; het schilderen van een hyperrealistische afbeelding of een ingewikkelde tekst is arbeidsintensiever dan een schildering van abstracte kleurvlakken.
  • Reiskosten; aangezien ik gevestigd ben in Amsterdam neemt een muurschildering in Noord Holland neemt minder reiskosten met zich mee dan een schildering ver daar buiten.
  • Materiaalkosten; voor muurschildering op een buitenmuur is een andere verf nodig dan voor een schildering op een binnenmuur.

Formaat: 3,5 x 2,6 m
Stijl: silhouetschildering
Ontwerp: ja
Reiskosten: € 28
Materiaalkosten: € 50
_______________________
Totaal: € 691  inclusief BTW

 

 

Formaat: 1,5 x 2 m
Stijl: stripfiguur
Ontwerp: nee
Reiskosten: € 3,50
Materiaalkosten: € 15
_______________________
Totaal: € 270  inclusief BTW

Een muurschildering of een schilderij?

Een muurschildering wordt op maat gemaakt voor die ene plek. Daardoor kun je de schildering zo groot of zo klein laten maken als je wil en hem zelfs laten door lopen om de hoek. Het definitieve karakter van zo’n schildering voegt iets toe aan de waarde ervan. Je kunt hem echter niet meer verschuiven of ergens anders ophangen.

Mocht u een verhuizing op stapel hebben staan of nog niet heel zeker zijn van de kamer indeling, dan zou u ook kunnen denken aan een schilderij op maat in plaats van een muurschildering. Daarmee kunt u wel nog schuiven en dat kunt u eventueel meenemen naar uw nieuwe huis.

Dan is er ook nog een tussen oplossing; een schilderij gemaakt op maat met “uitlopers “ op de muur. Het schilderij kunt u gemakkelijk verplaatsen en de kleine details kan ik op de nieuwe bestemming er bij komen schilderen. Des gewenst kan ik u ook uitleggen hoe u dat zelf kunt doen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een muurschildering bij u? Vul direct het contactformulier in of neem telefonisch contact op.