Decors, live-paintings, muurschilderingen, illustraties, portretten: veelzijdige schilderkunst

Wat ik later zou gaan doen als ik groot was, daarover heb ik nooit enige twijfel gehad. Ik heb het altijd zeker geweten; ik zou kunstenaar worden.

Studies

In mijn herinnering was ik altijd aan tekenen en schilderen en het was voor mij dan ook een uitgemaakte zaak dat ik naar de kunstacademie zou gaan.

Midden jaren 80 heb ik monumentale vormgeving gestudeerd aan de Zuyd Hogeschool voor beeldende Kunsten in Maastricht. De indertijd daar heersende moraal over hogere en lagere kunst stond me echter tegen en na enkele jaren heb ik de uitwijk genomen naar Italië.

Tijdens mijn deelname aan een cultureel uitwisselingsprogramma werd ik verliefd op Napels en na een jaar als au-pair in deze prachtige stad heb ik me ingeschreven aan de Accademia di Belle Arti di Napoli voor de richting scenografie. Het was een klassieke opleiding die veel nadruk legde op vakkennis en het ambachtelijk fabriceren en schilderen van decors. Maar naar het theater wilde ik toen nog niet, ik wilde art director worden bij de film. Na afronding van de studie had ik in Italië twee keuzes; in Napels blijven en voor het theater werken of, als ik bij film en tv aan slag wilde, verhuizen naar Rome.

Verleden

De derde optie werd het uiteindelijk; naar Hollywood!
Eenmaal in Los Angeles ben ik terecht gekomen bij de muurschilderstudio Schulman & Ozzimo. We werkten van daar uit met een internationaal team van kunstenaars aan muurschilderingen voor privé huizen in Beverly Hills, casino’s in Las Vegas en grote hotelketens waaronder Hilton hotels, over de hele wereld.

Mijn grote liefde voor het schilderen kwam hier weer helemaal terug.
Toen een verkeersongeluk een vroegtijdig einde maakte aan mijn Amerikaanse avontuur en ik weer terug ging naar Nederland, heb ik hier de draad opgepakt als decorschilder van grote achtergronddoeken en props voor film en reclame eerst, en later ook voor het theater. Daarnaast kwamen er weer opdrachten binnen voor muurschilderingen in restaurants, privé huizen en bedrijven en restaureerde en schilderde ik fronten voor spiegeltenten.

Heden

Het is me inmiddels duidelijk geworden dat ik in eerste plaats schilder ben. En ook dat het vooral de veelzijdigheid van het schildersvak is die mij aantrekt. Ik schilder op wanden, decors, schildersdoek en papier, van mega groot tot heel klein, van hyperrealistisch tot abstract. Hoe meer diversiteit hoe liever het me is.

Tegenwoordig breng ik de wintertijd meestal door in mijn atelier. Dat is de tijd dat ik me weid aan het schilderen en tekenen van portretten, illustraties en schilderijen in opdracht. De vroege lente is vaak de tijd van restauraties en schilderwerken voor spiegeltenten. En dan zijn er nog de muurschilderingen die tussendoor komen.

Het hele zomerseizoen bestaat mijn activiteit voornamelijk uit het maken van live-paintings.

Daarvoor reis ik stad en land af en zie daarbij de mooiste plekken. Het is elke keer weer een feestje om te midden van een vrolijk gezelschap of een bruisend feest op een prachtige locatie te doen wat ik het liefste doe; schilderen.

 

Wilt u een live-painting boeken, of een muurschildering, portret , illustratie of schilderij  laten maken? Vul direct het contactformulier in of neem telefonisch contact op