Wilt u een portret laten schilderen of tekenen?

Bijna iedereen heeft wel portretfoto’s’ van zichzelf, z’n dierbare of familie. Waarom zou je dan een portret laten schilderen?

Met een geschilderd portret laat je een persoonlijk schilderij maken. Het is de aandacht die in de verfstreekjes ligt, de tijd die er in gestoken is om het portret te schilderen en het ambachtelijke aspect, die een meerwaarde geven aan het geschilderde portret.

Een portret laten schilderen van een foto door Monique Ickenroth

Portretten maken doe ik al zo lang ik me kan heugen. In mijn jongste jaren waren dat vooral getekende portretten van familie en kinderen in de klas. Die maakte ik met potlood en balpen. Later, gedurende mijn kunstacademietijd, ging ik steeds meer portretten schilderen, vaak in de woeste expressionistische stijl die indertijd op de academies veel beoefend werd.

Tegenwoordig schilder en teken ik portretten van foto’s in alle mogelijke stijlen met diverse technieken. Wilt u een portret schilderij laten maken van een foto? Dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Hoe gaat het in z’n werk?

Allereerst gaan we in gesprek. Als u een heel eigen schilderij wil laten maken door mij is het van groot belang dat ik een goed beeld krijg van uw wensen.

Denk aan:

  • Formaat
  • Kleuren
  • Techniek
  • Stijl
  • Eventuele toevoegingen ( tekst, symbolen, etc. )

Aan de hand van de door u verstrekte informatie ga ik aan de slag. Daarbij moet u rekening houden met een langere tijd voor een olieverf schilderij dan voor een potloodtekening of een acrylverf schilderij. Met olieverf werk je in verschillende lagen en de droogtijden tussen die lagen kunnen een week of langer duren. De verwachte termijn waarop het portret geleverd kan worden krijgt u in ons eerste gesprek.

Zodra het portret op een goed punt is krijgt u een foto toegestuurd. Als u tevreden bent breekt het moment van de afronding aan. Alle tekeningen en schilderijen worden zonder lijst geleverd. Wel kan ik u van advies dienen over de keuze van een lijst. Ook de leveringsvoorwaarden bespreken we in het eerste gesprek.

Wat kost een geschilderd / getekend portret?

Om de prijs te bepalen van een portret schilderij of tekening zijn verschillende factoren van belang;

  • Formaat
  • Techniek
  • Stijl
  • Hoeveelheid afgebeelde personen
  • Ontwerp maken ( collage- schilderij ) of direct van foto schilderen/ tekenen

Heeft u nog vragen of wilt u graag een vrijblijvende offerte laten maken? Vul direct het contactformulier in of neem telefonisch contact op.

Enkele voorbeelden:

Formaat; 0,60 x 0,70 m
Stijl; realistisch
Techniek; potlood
Ontwerp; nee
Afgebeelde personen; 1
_______________________
Totaal; € 518 inclusief btw

 

Formaat; 1,50 x 0,80 m
Stijl; impressionistisch
Techniek; acrylverf
Ontwerp; ja, collage
Afgebeelde personen; 6
_______________________
Totaal; € 981   inclusief btw